Hradozámecká pohoda ovládla zámek Jindřichův Hradec

12. srpen 2018

Téměř půldruhá tisícovka lidí se bavila u zábavného programu Českého rozhlasu na nádvoří zámku Jindřichův Hradec. V rámci Hradozámeckého léta jsme na třetí nádvoří tohoto jihočeského zámku přivezli program plný písniček, soutěží, rozhovorů a setkání se známými osobnostmi.

Iva Hüttnerová se přiznala, že jižní Čechy a kraj Rožmberků miluje hlavně z cyklistického sedla. Svými komentáři pak potěšila desítky návštěvníků, které provedla po zámeckých komnatách coby průvodkyně. Marcel Zmožek zase prozradil, že zatímco v dětství s rodiči navštěvoval hlavně zříceniny, v dospělosti se specializuje spíše na honosnější objekty. K tomu všemu zazněly známé české písničky v podání Jany Chládkové, Pavla Vítka, Petry Černocké a právě i Marcela Zmožka.

Během přímého rozhlasového přenosu po 13. hodině si moderátoři Patrik Rozehnal a Zdeněk Zajíček povídali s kastelánem zámku Jindřichův Hradec Janem Mikešem o jeho historii, zvláštních římsách, jedinečné gotické černé kuchyni i škole etikety. Mluvilo se o i zahradním altánu zvaném rondel, kde hráli hudebníci skryti před zraky šlechty v suterénu, a hudba procházela do tanečního sálu jen úzkým kruhovým otvorem v podlaze.

V rámci přímého přenosu se také soutěžilo. Jednak o digitální fotoaparát, který vyhrál jeden z pozorných posluchačů, zároveň ale bylo vylosováno i dalších deset výherců hradozámeckých cen. Mimochodem soutěžní fotografie můžete posílat na adresu hradozameckeleto@rozhlas.cz až do 31. srpna a vyhrát tak jednu z hradozámeckých cestovních cen nebo ze tří hlavních výher.

V Jindřichově Hradci se sešly stovky spokojených posluchačů Českého rozhlasu i návštěvníků zámku, kteří zde prožili příjemné odpoledne v kulisách tohoto renesančního zámeckého skvostu. Příští neděli 19. srpna se na vás těšíme na zámku Duchcov společně s průvodcem Janem Přeučilem.

Spustit audio

Spolupořadatel

Kalendář

Neděle 2. 9.
13:00–  14:00
Velké finále Hradozámeckého léta
Přímý přenos vyhlášení vítězů fotografické soutěže Hradozámeckého léta

Partneři