Hrubý Rohozec v obležení návštěvníků

9. červenec 2018

Na prvním výjezdu Hradozámeckého léta na zámku Hrubý Rohozec u Turnova jsme rozdali radost stovkám návštěvníků. Ti si poslechli písničky Františka Nedvěda, Marcela Zmožka, Josefa Zocha i Jany Chládkové doprovázené skupinou Pontiac.

Herečka Naďa Konvalinková (naše kolegyně z pořadu Humoriáda) se na ten den stala vášnivou průvodkyní a návštěvníkům Hrubého Rohozce vyprávěla zajímavosti o historii zámku včetně legendy o jednom nádražním zřízenci. Nezapomněla pak také přidat podrobnosti k původu jména zámku odkazujícího na "vysoké rákosí". Svou roli pojala tak odpovědně, že výklad protáhla a nestihla ani vstoupit do přímého přenosu regionálních stanic Českého rozhlasu.

Kromě pódiového programu mohli návštěvníci sledovat práci sokolníka, svézt se na dřevěném kolotoči, vyzkoušet si práci hrnčíře nebo si zastřílet z kuše na historické střelnici. Příchozí se také fotili u symbolu naší soutěže na hlavním nádvoří. Za fotografii zaslanou na adresu hradozameckeleto@rozhlas.cz totiž může každý týden 10 soutěžících vyhrát zajímavé ceny a ještě si zahrát o tři hlavní losované na konci prázdnin. První desítku výherců oznámili moderátoři akce Patrik Rozehnal a Jan Žíla v přímém rozhlasovém přenosu.

Bylo to po všech stránkách vydařené odpoledne. Příjemné počasí doprovázela dobrá nálada a spokojený byl i kastelán zámku Hrubý Rohozec Jiří Holub s týmem průvodců, i když měli napilno.

Spustit audio

Spolupořadatel

Kalendář

Neděle 2. 9.
13:00–  14:00
Velké finále Hradozámeckého léta
Přímý přenos vyhlášení vítězů fotografické soutěže Hradozámeckého léta

Partneři