Hrudky v omáčce, přesolená polévka nebo příliš mnoho pepře. I to se dá zachránit
25. srpen 2021
Když se v kuchyni nedaří, nemusí jídlo hned do koše. Něco se dá celkem dobře zachránit.
Když vám ujede ruka se solí, z polévky i omáčky ji dostanete bramborou nakrájenou na plátky. Máte hrudky v omáčce? Zkuste ji přivést k varu a přisypat trochu kypřicího prášku. Ten je bezpečně rozpustí. A pokud se vám podaří přepepřit, nakrájejte na plátky jablko a opět nechte chvilku povařit. Chuť by se měla zjemnit.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.