Iva Hüttnerová a její kuchyňské tipy: Cibuli nemelte ve strojku, ořechy do moučníků opražte na másle
Dnes pro vás mám několik rad do kuchyně.
Cibuli nikdy nemelte strojkem. Může se stát, že zhořkne a zčerná.
Sušené houby před vařením namočte alespoň na dvě hodiny do mírně slaného mléka, budou zase jako čerstvé.
Pokud je pečeně tvrdá, kápněte do výpeku trochu octa a maso v něm ještě chvíli poduste. Krásně změkne.
Ořechy, které chcete použít do moučníků, nasekejte a nechejte zhnědnout na másle. V buchtách i bábovkách budou výraznější a budou mít mnohem lepší chuť.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.