Jak správně zacházet s pekařským droždím. Zásadní je teplota
Domácí pečení se neobejde bez pekařského droždí. Mám pro vás několik rad, jak s ním správně zacházet.
Čerstvé droždí skladujte při teplotě od jednoho do osmi stupňů Celsia. V této teplotě totiž droždí nepracuje. Pokud ho chcete před použitím rozpustit ve vodě nebo v mléce, ať je vždy o teplotě do 25 stupňů, protože vyšší teplota může droždí zničit.
Když vám nějaká kostička droždí zbývá, nemusíte ji hned hodit do koše. Můžete ji jednoduše zamrazit. Zabalte ji do potravinové fólie a uchovejte na příští pečení. Takto uspané droždí můžete znovu přivést k životu i po několika měsících tím, že ho jednoduše opět rozmícháte v teplé vodě.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.