Přejít k hlavnímu obsahu
Český Rozhlas
  • iRozhlas
  • Program
  • mujRozhlas
  • Stanice
  • O rozhlase

Poslouchejte živě

Stanice Audioarchiv Podcasty
  • Podcasty
  • Komentáře
  • Kultura
  • Sport
  • Jak nás naladíte
  • Hry, četby, povídky
  • Věda
  • Náboženství
  • Digitální rádio
  • Historie
  • Příroda
  • Publicistika v obraze
  • Zelená vlna
  • Radiotéka - Kupte si audioknihu
  • Rozhlasový poplatek
Regiony

Chyba přehrávače: Neznámá stanice.

  • Program
  • Audioarchiv
  • Kamery
  • Jak nás naladíte
  • Audioarchiv
  • Podcasty
  • Stanice

Jak vařit luštěniny?

Pochoutkový rok
Pavel Pospíšil
Pavel Pospíšil|foto:Patrik Rozehnal, Český rozhlas

Luštěniny by se měly zásadně alespoň 24 hodin před vařením namáčet. Luštěniny tak nabobtnají a zkrátí se čas jejich vaření až o dvě třetiny.

Pokud jde o nadýmání, tak luštěniny budou nadýmat pokaždé, ať už budou předem namočené nebo suché. Člověk prostě musí počítat s jejich účinky.

autor: Pavel Pospíšil
Sdílet
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
Jak nás naladíte na DABu

Nejnovější recepty

  • Přehrát
    Rohlíkové hrudky | foto: Martin Čuřík
    Přehrát

    Jak využít staré rohlíky? Rohlíkové hrudky od Miroslavy Kubové jsou na povrchu křupavé, uvnitř měkké

  • Přehrát
    Korbáčiky ze sýrových nití | foto: Alena Vykydalová,  Český rozhlas
    Přehrát

    Korbáčiky, parenice a další pařené sýry k nám přišly z Balkánu

  • Přehrát
    Meruňková buchta | foto: Jana Volková
    Přehrát

    Meruňková buchta od Andrey Šulcové je šťavnatá a snadná na přípravu

  • Přehrát
    Špek | foto: Dáša Kubíková,  Český rozhlas
    Přehrát

    Odhalili jsme důvod, proč naši předci věšeli špek do komína

  • Přehrát
    Jablkové tiramisu | foto: Jana Volková
    Přehrát

    Ideální a rychlý recept na letní dny? Jablkové tiramisu od Kamily Jelínkové

  • Přehrát
    Krůtí maso | foto: Profimedia
    Přehrát

    Devět v jednom. To je krůtí maso

Partneři

  • BRAVO


Český rozhlas
Zprávy
Koronavirus
Stanice
eShop
mujRozhlas
Živé vysílání
Audioarchiv
Podcasty
Mobilní aplikace
O nás
Jak nás naladíte
Nápověda
Lidé v rádiu
Kariéra
Kontakt
Rozhlasový poplatek
Sledujte nás
Facebook
X
Youtube
Instagram
LinkedIn
Český rozhlas

Cookies Osobní údaje Podmínky užití English

© 1997-2025 Český rozhlas