Jaké budou gastronomické trendy v roce 2014?
Pochoutky se zaměřily na trendy v gastronomii pro rok 2014. Když se podíváme do minulosti... Před 18 lety se u nás začaly poprvé profesionálně hodnotit restaurace. Zhruba před 10 lety zaplavily náš trh kulinární časopisy. Před 5 lety začal boom farmářských trhů a Češi propadli kurzům vaření.
Co tedy přinese rok 2014 do českých kuchyní a restaurací? Vyrazili jsme se na to zeptat odborníků i kuchařů.
Zeptali jsme se propagátora české kuchyně šéfkuchaře Pavla Sapíka z restaurace U Koně v Klokočné, novinářky a spisovatelky kulinárních knih Jitky Rákosníkové, vydavatele českého průvodce po restauracích Pavla Maurera nebo šéfkuchaře restaurantu MOOD Jaroslava Zahálky. Co nám řekli zajímavého? Přehrajte si přiložený audio záznam ve článku.