Jaké hovězí se hodí na masovou roládu

Na roládu se výborně hodí maso, které se jmenuje holubička. Jedná se o šál, který je na hovězím ořechu a zároveň je to taková spodnice mezi květovou špičkou – předkýtím – a ořechem. A jak avizuje svým názvem, tvarem připomíná křídla holubičky.

Holubička má povrchové krytí lojem a jemné mramorování, což je ideální kombinace pro grilování.

V síti supermarketů tento kus masa asi neseženete, ale poraďte se se svým řezníkem, který vám ji jistě nabídne.

František Kšána

Řezníkem se stal na popud svého otce. Vyučil se v tehdy vyhlášených řeznictvích v Praze a učil se od bardů z první republiky. V 80. letech žil a pracoval v Libyi.

Po revoluci si otevřel vlastní řeznictví v Praze 6 – Břevnově, kam za ním jezdili zákazníci nejen z Prahy, ale celé země.

Tvrdí, že dobrého řezníka poznáte podle čistého obchodu a pultu, podle vůně masa a jeho vizitkou jsou tři základní produkty. Patří mezi ně sekaná, tlačenka a špekáčky.

Řezník František Kšána