Je tady opět jeden z receptů od Ivy Hüttnerové. Tentokrát vyřešíte uskladnění česneku
Dnes pro vás mám výborný tip do kuchyně. Sklidili jste česnek a nevíte, jak ho uskladnit, aby vydržel celý rok?
Pokud nemáte chladný sklep, můžete vytvořit česnekovou pastu, která vydrží opravdu dlouho. A nebudete potřebovat nic jiného než česnek a olivový olej, nejlépe extra panenský.
Do mixéru vložte půl kila vyloupaného česneku a přilijte jedno deci oleje. Společně mixujte tak dlouho, dokud nevznikne hladká řidší hmota. Pastou naplňte čisté a suché malé skleničky a navrch ještě zalijte vrstvou oleje ve výšce 1 centimetr. Dobře uzavřené uchovávejte v lednici.
Takto zpracovaný česnek můžete přidávat do polévek, pod maso i do bramboráků. A ještě rada na závěr. Pastu nabírejte vždy čistou lžičkou a nezkazí se.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/1cbf078c2113e4a20ba2b4185c2821e2.jpg?itok=FkhfJLo4)
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.