Klára Cibulková: role lékařky Andrey ze seriálu Ordinace v růžové zahradě mi přinesla popularitu

26. srpen 2019

Klára Cibulková je žačkou Věry Galatíkové, na kterou stále s úctou vzpomíná. Na prvním místě má hraní v divadle, teprve potom natáčení ve filmech nebo v seriálech. Hrála mimo jiné ve filmu Juraje Herze Habermannův mlýn, ale největší popularitu jí přinesla role v nekonečném seriálu Ordinace v růžové zahradě. Xaverovi také přiblížila, jak funguje její herecké manželství s Tomášem Pavelkou.

Věra Galatíková Kláře Cibulkové stále chybí

Významnou roli v profesi i v životě Kláry Cibulkové sehrála Věra Galatíková, která byla její pedagožkou. Herečka na ni stále vzpomíná: “Byla to velmi důležitá osobnost v mém hereckém životě, čerpám od ní doteď. Poskytla mi základní pravidla a dala praktické i teoretické znalosti. Byla to velmi spravedlivá osobnost, narozená ve znamení Lva, tedy silná lvice s obrovským srdcem a zároveň rovný a přímý člověk. Měla úžasnou noblesu a pochopení pro každého. Stále mi moc chybí.“

Ordinace v růžové zahradě

Klára Cibulková hrála v nekonečném seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 roli lékařky Andrey, která jí přinesla herecké ovoce i v podobě divadelních nabídek. Díky popularitě získané touto rolí jí diváci začali akceptovat právě i v divadle. Hraní v seriálech sice nepovažuje za umělecké hraní, ale váží si každé poctivé práce. V seriálech není podle ní čas zkoušet, točí se rychle obraz za obrazem. Vzpomíná proto raději na svou roli ve filmu Černí baroni a především na působení ve filmu Habermannův mlýn, který režíroval Juraj Herz. Před hraním ve filmu nebo v seriálu však jednoznačně dává přednost hraní v divadle. Nejvíce má ráda propojení herce s divákem: „Jací lidé v divadle sedí, takové představení budou mít, i to mě na divadle baví. A když divák představení nerozumí, je jasné, že se někde stala chyba,“ říká Cibulková.

Herecké manželství s Tomášem Pavelkou

Manželem Kláry Cibulkové je herec Tomáš Pavelka, který vyučuje na DAMU herectví.

Pokud s ním jde Klára Cibulková na divadelní představení nebo společně zavítají do kina, neubrání se hodnocení díla: „Je to taková naše nemoc z povolání, “ směje se herečka.

Klára Cibulková bude mít pracovně náročný podzim. Kromě jiného připravila s kolegy zajímavý projekt i pro studenty. Čeho se týká a v jakých představeních se na ni můžeme těšit, uslyšíte v záznamu pořadu.

Spustit audio