Která hospodyně nezná připálenou omáčku nebo buchtu. Vše jde zachránit. Jen musíte vědět jak
Jak napravit a vylepšit pokrmy, jakož i různé triky a fígle kuchařské.
Přesolili jste polévku nebo omáčku? Vhoďte do ní nakrájený syrový brambor či kus chleba. Ty sůl vytáhnou. Nebo přes hrnec napněte vlhkou utěrku a slaná pára se do ní nachytá. Přesolené uzené maso namočte na půl hodiny do mléka.
Připálené jídlo postavte s pokličkou do studené vody. To, co nedrží u dna, přelijte do jiné nádoby. Nebo do připáleného jídla vložte rozžhavenou vidličku a ponechte, dokud syčí. Bábovka, dort či piškot se nepřipálí, dáme-li do rohu trouby nádobku s vodou. Připáleninu z koláče či buchet ostrouhejte struhadlem. Nepřipálí se, když je podložíte pečicím papírem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka