Kuřecí játra se slaninou a jablky
Někdo se bojí konzumace vnitřností. Myslím si, že si je občas můžeme dopřát, zvlášť drůbeží, respektive kuřecí. Kombinace slaniny, cibule a jablek je výborná. Dokonalou chuť podtrhne hřebíček, který lahodí jak vnitřnostem, tak i jablíčkům. Mletý pepř dodá tomuto pokrmu pikantnost. Ta je u této úpravy jater nečekaná, ale vynikající.
Suroviny na 2–3 porce:
500 g kuřecích jater
3 navinulá křehká jablka
1 lžíce hladké mouky
1–2 cibule
70 g uzené slaniny
3 lžíce oleje
½ lžičky mletého hřebíčku
1/2 lžičky mletého pepře
sůl
Postup:
Játra očistíme, omyjeme a osušíme. Na oleji orestujeme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a slaninu. Když se slanina „vylije“, přidáme oloupaná a na čtvrtiny nebo osminky nakrájená jablka a chvilku podusíme.
Přidáme připravená játra, opepříme, ochutíme mletým hřebíčkem, zamícháme, podlijeme malým množstvím vody a pod poklicí dusíme doměkka.
Zaprášíme moukou, zamícháme a zředíme horkou vodou do požadované hustoty. Naposledy osolíme.
Chvilku povaříme a podáváme nejlépe s dušenou rýží.
Celková doba přípravy tohoto receptu trvá 40 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.