Letní bramborový salát
Lahodný salát připravíme též ze stejného dílu vařených brambor a křehkých jablíček, které jsme předem oloupali, odstranili jádřince a nakrájeli na plátky. Vynecháme cibuli a ostatní postup je stejný.
- Suroviny na salát: 750 g brambor
- 2 nakládané okurky
- 1 cibule
- 1 svazek ředkviček
- 1 vejce uvařené natvrdo
- pažitka
- Suroviny na zálivku: 1 nepříliš plná lžíce plnotučné hořčice
- 3 lžíce vinného nebo jablečného octa
- 2 lžíce kvalitního oleje
- 1 lžička cukru
- mletý pepř, sůl
Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka. Studené oloupeme a spolu s okurkami, očištěnými ředkvičkami a cibulí nakrájíme na plátky.
Vše smícháme a zalijeme zálivkou připravenou z uvedených surovin, které v hrnku rozkvedláme.
Salát lehce promícháme a necháme rozležet. Před podáváním posypeme povrch salátu nahrubo nastrouhaným natvrdo uvařeným vejcem a nakrájenou pažitkou.
Podáváme k pečenému masu, rybám, řízkům, minutkám, apod.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/1cbf078c2113e4a20ba2b4185c2821e2.jpg?itok=FkhfJLo4)
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.