Lyžičkové kuracie mäso
Tento recept mám od báječné slovenské přítelkyně, výborné kuchařky paní Beaty Maczeákové. Její moučníky jsou nenapodobitelné. Určitě si od ní v některé příští relaci nějaký ten sladký hřích připravíme.
Recept jsem schválně ponechala v původním znění. Jistě všichni porozumí.
Suroviny na čtyři porce:
5 kuracích pŕs pokrájame na veľmi malé kúsky
Na marinádu:
4 polievkové lyžice hladkej múky
4 celé vajcia
1 polievková lyžica horčice
1 polievková lyžica kečupu
vegeta alebo korenie podľa chuti
soľ
Postup:
Všetky vyššie uvedené ingrediencie na marinádu spolu dobre premiešame. Do tejto marinády dáme kúsky kuracích pŕs odležať cez noc do chladničky.
Na druhý deň naberáme lyžicou kôpky do rozpáleného oleja, kde ich trocha roztlačíme a upečieme ako malé placky.
Celková doba přípravy tohoto receptu je přibližně 20 minut (bez doby potřebné k marinování).
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.