Masová haše s vejcem
Výhodně a výborně zužitkované masové zbytky, ze kterých se rázem stane velmi chutný pokrm. Je samozřejmě nutné, aby v hašé bylo více masa než pečiva.
- 300 g vařeného masa (telecí, hovězí, vepřové) nebo zbytky pečení
- 1–2 housky nebo rohlíky
- 50 g másla
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- masový vývar
- mletý pepř
- sůl
- 4 vejce
Ve studené vodě namočené housky nebo rohlíky vymačkáme a spolu s masem jemně umeleme.
Nakrájenou cibuli v rozpáleném másle osmažíme, zasypeme moukou a slabě osmahneme. Přidáme mleté maso s pečivem, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dobře promícháme. Za stálého míchání dusíme cca 20 minut.
Haši musí být vláčné a nelepivé. Do žádoucí hustoty můžeme přilít vývar.
Haši úhledně upravíme na talíř, navrch položíme sázené vejce.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory sypané pažitkou či petrželkou, maštěné máslem, kyselá okurka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.