Na Švihov za námi zavítala více než tisícovka návštěvníků a dva koně

15. červenec 2018

Na prostorném nádvoří vodního hradu Švihov se v neděli 15. července v rámci Hradozámeckého léta sešla více než tisícovka příznivců Českého rozhlasu a prázdninových výletníků po hradech a zámcích.

Společně si užili čtyřhodinový program plný soutěží, písniček a zábavy. Jakub Smolík zazpíval své největší hity a roztančil některé návštěvníky. Petra Černocká připomněla na pohádkovém hradě svou slavnou Saxanu. Marcel Zmožek zase zdůraznil, jak jsou důležité české písničky a Jana Chládková se skupinou Pontiac zpívala slavné pop a country hity od 60. let až po současnost.

Odpolednem provázel Patrik Rozehnal, který se po 13. hodině dělil o moderátorský mikrofon s kolegou Vladimírem Šťovíčkem při přímém rozhlasovém přenosu. V něm zavzpomínali na natáčení slavné pohádky Tři oříšky pro Popelku na hradě Švihov, vyhlásili dalších 10 vítězů letní soutěže Hradozámeckého léta, popovídali si s kastelánem hradu Lukášem Bojčukem o středověku i slavném majiteli hradu Půtovi Švihovském. Posluchačům se představil i kůň Brazil z kovářství Kamýk, na kterém se návštěvníci mohli projet.

Během odpoledne provázel návštěvníky na hradě i Honzík z Arabely, herec a režisér Ondřej Kepka. Svou průvodcovskou premiéru si užil dostatečně. Jeho druhá prohlídka trvala téměř dvakrát tolik času, než ta standardní. Celkem ten den prošlo hradními komnatami 600 platících návštěvníků. Bylo to další povedené prázdninové odpoledne!

Spustit audio

Spolupořadatel

Kalendář

Neděle 2. 9.
13:00–  14:00
Velké finále Hradozámeckého léta
Přímý přenos vyhlášení vítězů fotografické soutěže Hradozámeckého léta

Partneři