Na zámku Duchcov jsme prožili nedělní odpoledne s Casanovou

19. srpen 2018

K obdivu ke Casanovi se vyznal na podiu i během dvou prohlídek herec a kolega z Humoriády Jan Přeučil. Návštěvníky provedl zámkem a místy, kde žil a pracoval posledních 13 let svého života, diplomat, špion i milovník žen Giacomo Casanova. O prohlídky byl obrovský zájem a velikost jednotlivých skupin se musela zvětšovat.

Na podiu umístěném na čestném dvoře pomyslně provedli posluchače zámkem i moderátoři Patrik Rozehnal a Lenka Šobová. Od kastelánky zámku Duchcov Lucie Šťastné se dozvěděli spoustu zajímavostí – mimo jiné i to, že od všech místností zámku má jen jeden univerzální klíč, že Casanova sepsal celkem 12 svazků svých pamětí a že nádherné sochy před průčelím zámku představují dvakrát zápasícího Herkula, bohyni Minervu a boha Marta. Moderátoři přímého rozhlasového přenosu vylosovali také dalších deset výherců Hradozámeckého léta, kteří poslali své fotografie do soutěže na e-mailovou adresu hradozameckeleto@rozhlas.cz.

V kostýmu Casanovy vystoupil před stovkami diváků zpěvák Jakub Smolík, dětské i dospělé diváky svými písněmi potěšila zpěvačka Petra Černocká s manželem Jiřím Pracným. Publikum na zaplněném nádvoří zámku Duchcov nadchl i Marcel Zmožek a také skupina Pontiac společně se zpěvačkou Janou Chládkovou.

Na zámku Duchcov jsme prožili další příjemné Hradozámecké odpoledne a už tuto neděli se na vás těšíme na posledním letošním výjezdu Hradozámeckého léta na zámku Milotice na jižní Moravě.

 

Spustit audio

Spolupořadatel

Kalendář

Neděle 2. 9.
13:00–  14:00
Velké finále Hradozámeckého léta
Přímý přenos vyhlášení vítězů fotografické soutěže Hradozámeckého léta

Partneři