Na zámku Hradec nad Moravicí zažili tuplovanou neděli

22. červenec 2018

Hradozámecké léto se v neděli 22. července zastavilo na zámku Hradec nad Moravicí u Opavy. Na program plný písniček, zábavy a soutěží se přišlo podívat celkem 900 návštěvníků, což je podle slov kastelána zámku Radomíra Přibyly dvojnásobný počet než chodí ve standardní neděle v roce.

Někteří využili příležitosti a zašli na prohlídku, kde je zámkem mimo jiné provedla zpěvačka a členka Humoriády Petra Černocká. Sama si dokonce zkusila zahrát na klavír, který tu zanechal po svém pobytu Ludwig van Beethoven.

Pavel Vítek rozezpíval početné publikum a část písniček dokonce zpívali návštěvníci za něj. Jana Chládková potěšila posluchače nejen svými písněmi, ale i slavnými hity jako Čekej tiše i Boty proti lásce. Josef Zoch zase zavzpomínal na Waldemara Matušku písničkou Eldorádo.

V přímém přenosu po 13. hodině se pak posluchači i návštěvníci dozvěděli, že zámek Hradec nad Moravicí se vlastně skládá ze dvou – Bílého a Červeného, jaké filmy se tady natáčely a nebo že na zámku jistý čas tvořil i slavný houslista Niccolò Paganini. Moderátoři akce Patrik Rozehnal a Artur Kubica vylosovali i deset výherců hradozámeckých cen, vyzpovídali své kolegy a zasoutěžili si s posluchači o digitální fotoaparát.

Kastelán zámku Hradec nad Moravicí Radomír Přibyla zářil spokojeností, návštěvníci odměnili vystupující mnoha potlesky a mnozí z nich se vyfotili i u našeho výherního plakátu se symbolem soutěže Hradozámecké léto 2018!

Spustit audio

Spolupořadatel

Kalendář

Neděle 2. 9.
13:00–  14:00
Velké finále Hradozámeckého léta
Přímý přenos vyhlášení vítězů fotografické soutěže Hradozámeckého léta

Partneři