Na zámku v Hrádku u Nechanic jsme odstartovali druhou polovinu Hradozámeckého léta

10. srpen 2018

Více než tisícovka návštěvníků si nenechala ujít prohlídku letního sídla Harrachů v Hrádku u Nechanic s hercem Otou Jirákem. Ten se ujal hned dvou skupin návštěvníků a společně s průvodkyní je provedl reprezentačními prostory tohoto novogotického zámku.

Před zámkem na podiu si mezitím početné publikum užívalo pěveckých vystoupení a soutěží, v rámci kterých mohli návštěvníci vyhrát hradozámecké cestovní vybavení v podobě batohů, chladicích tašek, termosek, dek, svítilen a triček. K tomu si všichni pobrukovali známé písničky Pavla Vítka, Jany Chládkové, Marcela Zmožka nebo Josefa Zocha. Petra Černocká se svým manželem Jiřím Pracným bavili publikum nejen svými písničkami, ale i vtipnými glosami a soutěží pro děti.

Během hodinového přímého přenosu si jeho moderátoři Patrik Rozehnal a Blanka Malá povídali s hosty na podiu. Ota Jirák se přiznal, že se jako milovník hodinek těší během prohlídky na zámecké hodinové strojky, kastelán Hrádku u Nechanic Martin Rejman prozradil, že si v zámku Harrachové nechali zřídit celkem 25 tajných dveří a Jana Chládková se vyznala, že na zámky jezdí ráda už od dětství a každý rok musí minimálně jeden navštívit.

V přímém přenosu oznámili moderátoři akce také další desítku vylosovaných výherců, kteří za zaslání svých fotografií obdrží cestovatelské ceny s logem Hradozámeckého léta. Návštěvníci měli možnost i na zámku v Hrádku u Nechanic vyfotit se u symbolu soutěže Hradozámeckého léta a svou fotku pak poslat na adresu hradozmeckeleto@rozhlas.cz. Ve hře jsou cestovatelské ceny a jako hlavní výhry volné vstupenky pro dvě osoby do všech památek ve správě NPÚ na rok 2019, zámecká večeře s herečkou Naďou Konvalinkovou a speciální noční prohlídka vybraného hradu či zámku s číší dobrého vína.

Na zámku Hrádek u Nechanic jsme zažili pohádkově krásné odpoledne a tuto neděli se na vás už těšíme na zámku v Jindřichově Hradci. Ať žije Hradozámecké léto 2018.

Spustit audio

Spolupořadatel

Kalendář

Neděle 2. 9.
13:00–  14:00
Velké finále Hradozámeckého léta
Přímý přenos vyhlášení vítězů fotografické soutěže Hradozámeckého léta

Partneři