Nedělní Noční linka: A zpátky do lavic. Také byste se rádi vrátili do školy?

1. září 2019

Chodili jste rádi do školy? Vzpomínáte rádi na základní, střední, vysokou, na spolužáky, lásky a nebo učitele? Jaký předmět vás vyloženě bavil? Pořádáte po mnoha letech stále srazy se spolužáky? 

Utkvěl vám nějaký konkrétní spolužák v paměti a díky čemu? Když potkáváte žáky s aktovkami a kornouty sladkostí, co se vám vybaví?

Začne nový školní rok. Možná vyprovodíte v pondělí do školy vašeho prvňáčka. Možná jste vy sami usedli za katedru a učili jste, nebo stále učíte. Se začátkem školního roku určitě mnozí vzpomínáme na svá školní léta.

Nevím, jak dalece sahají vaše vzpomínky, jestli si vybavíte i první třídu, ale na školu se určitě nezapomíná. Díky spolužákům, učitelům, prvním láskám, tahákům, trapasům i úsměvným historkám.

Jsou také učitelé, kteří nás poznamenají na celý život - v dobrém i zlém.

Na vaše příběhy se už teď těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Příspěvek k tématu můžete už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.