Nedělní výjezdy Hradozámeckého léta jsme završili na zámku Milotice

26. srpen 2018

V Miloticích se mohli návštěvníci i účinkující přenést do dob dávno minulých díky krásným kostýmům. Do půjčovny dobového oblečení zašel i moderátor odpoledního programu Patrik Rozehnal společně se zpěvačkou a kolegyní z Českého rozhlasu Janou Chládkovou. Soudě podle fotek, se v novém úboru cítili jako ryba ve vodě.

Tisícovku návštěvníků Hradozámeckého léta také potěšil pódiový program plný písniček, rozhovorů a soutěží. Program zahájil hodinový koncert Jany Chládkové a skupiny Pontiac. Na pódiu zahrál na vlasteneckou notu se skladbou Vltava Milan Drobný, který nabídl i celou řadu svých dalších velkých hitů. Pozadu nezůstal a velký aplaus si u diváku vysloužil i zpěvák Pavel Vítek a Karel Kahovec.

Zámeckými komnatami ten den provázel také moderátor Humoriády – herec Zdeněk Junák, který na závěr návštěvníky zkoušel a odměňoval sladkými dobrotami za správné odpovědi. Během odpoledne byl čas i na povídání v přímém rozhlasovém přenosu s kastelánem zámku a spisovatelem Evženem Bočkem. Posluchači se tak dozvěděli o zajímavém modrém pokoji, který na zámku zrekonstruovali podle obrazu nalezeného v Itálii nebo o unikátním schodišti vyrobeném z kamene a ze dřeva.

Moderátoři přímého přenosu Patrik Rozehnal a Lucie Hostačná vylosovali dalších 10 výherců letní soutěže Hradozámeckého léta za zaslané fotografie s logem soutěže z hradů a zámků po celé České republice ve správě Národního památkového ústavu. Nedělní výjezdy Hradozámeckého léta 2018 jsme důstojně zakončili na sluncem zalité perle jižní Moravy – na zámku Milotice! A vy už se můžete těšit na velké finále, které proběhne ve vysílání regionálních stanic Českého rozhlasu v neděli 2. září od 13:00 hodin.

 

 

Spustit audio

Spolupořadatel

Kalendář

Neděle 2. 9.
13:00–  14:00
Velké finále Hradozámeckého léta
Přímý přenos vyhlášení vítězů fotografické soutěže Hradozámeckého léta

Partneři