Patrik Rozehnal
Moderátor pořadů Humoriáda, Pochoutkový rok, Vesele a zdravě a Hvězdné návraty.
Vystudoval jsem ČVUT - obor pozemní stavby a architektura a dále VŠE - obor oceňování nemovitostí.
V minulosti jsem vysílal na rádiu Golem, City a Vox, moderoval na TV Nova, Prima a Barrandov.
Rád cestuji, venčím fenku maďarského ohaře, fotím a plním sny svým přátelům.
Film, co mne pořád baví: Miluju starou českou černobílou komedii Eva tropí hlouposti, dál barevnou veselohru Zítra to roztočíme, drahoušku. A nesmím zapomenout ani na kouzelný seriál Taková normální rodinka...
Hudba, kterou mám rád: Takovou, která mě rozpohybuje a začnu si podupávat nohou a možná i vlnit tělem. Takovou, z jejíž melodie je slyšet optimismus a radost.
Kniha, u níž nikdy neusnu: Usnu bezpečně u každé.
Motto: Žádné heslo si nedávám. Ale chtěl bych v sobě objevovat stále nové schopnosti, zkoušet nepoznané a mít radost ze života.
Všechny články
-
Poslechněte si: Pochoutkový rok 20. 4. 2025
Soutěžní recept: Horácovy sušenky s čokoládou od Vladimíra Horáka. Rada z etikety: Jak loupat a jíst vejce natvrdo. Luxusní vejce do skla.
-
Smíme si mazanec namáčet v čaji, nebo je to nevhodné? Radí Ladislav Špaček
Mazanec je přímo rituální pokrm, stejně jako vánočka. Je to slavnostní pečivo Velikonoc. Mazanec krájí hostitelka na jednotlivé krajíčky a ty si hosté pokládají na talířek.
-
Horácovy sušenky od Vladimíra Horáka chutnají jako cukroví. Jsou plné čokolády a oříšků
Jako když si dáte opravdu poctivě naplněný čokoládový croissant. Lehce rozteklou čokoládu objímá sušenkové máslové těsto, které připomíná linecké. Je to dokonalá kombinace.
-
Není půst jako půst. Ten přerušovaný škodí a navyšuje tělu zásobu tuku, říká Kateřina Cajthamlová
Velikonoční svátky jsou spojené s vyšší konzumací jídla a alkoholu. Proč se nemáme bát vajec, jaká jejich dávka je bezpečná a proč je přerušovaný půst nevhodný?
-
Poslechněte si: Pochoutkový rok 13. 4. 2025
Soutěžní recept: Ořechové nebe od Jany Hauptmannové, Rada z etikety: Jako oloupat vejce natvrdo.
-
Vejce natvrdo loupeme vždy jen do poloviny a nikdy nebereme do ruky, radí Ladislav Špaček
Blíží se Velikonoce a vejce natvrdo ovládnou naše domácnosti. Víte, jak je správně společensky oloupat a kam patří skořápka?
-
Ořechové nebe od Jany Hauptmannové je super dezert s vůní kakaa a čokolády
Není nad vůni čokolády. Při kousnutí cítíte, jako když ztuhne kakao v ústech. Brownies je proti tomuto dezertu suchá sestřenice. Ochutnáte jeden kousek a chcete další.
-
Záda bolí na mnoho způsobů. Nejvíce dostávají zabrat bederní obratle, říká Kateřina Cajthamlová
První degenerativní změny na páteři začínají vznikat už od 20 let našeho věku, a to i tehdy, když za sebou nemáme žádný úraz nebo žádnou vrozenou vadu.
-
Na kefírovou pavučinkovou buchtu od Simony Prokešové stačí pár základních surovin. A je bez cukru
Recept, na který vám stačí pár základních surovin. Vláčná kefírová buchta s efektem pavučiny vás zasytí. Je vláčná, až mokrá, s výraznou chutí kakaa. Díky medu je i zdravá.
-
Poslechněte si: Pochoutkový rok 6. 4. 2025
Soutěžní recept: Kefírová pavučinková buchta bez cukru od Simony Prokešové. Rada z etikety: Do čeho utřít mastné ruce. Uhlířina: jídlo z brambor.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »