Kapustové karbanátky
Kapusta je neprávem opomíjená zelenina. Množství vitaminu (skupina vit. B, C, E a K) a minerálních látek (vápník, hořčík, selen, fosfor, železo, draslík selen a síra) z ní činí velmi významnou součást našeho jídelníčku.
Suroviny na 4 porce:
400 g kapusty
3 housky nebo rohlíky
1 menší cibule
1 lžíce sádla
1 vejce
strouhanka
mletý pepř
sůl
olej na smažení
Postup:
Očištěnou kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka a necháme ji okapat.
Na sádle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, okapanou kapustu najemno nakrájíme nebo umeleme na masovém strojku, ve vodě namočené pečivo vymačkáme a také umeleme. Všechny suroviny dáme do mísy, přidáme vejce, mletý pepř, sůl a důkladně promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
Ze směsi tvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme z obou stran v rozpáleném oleji.
Osmažené karbanátky položíme na savý papír, aby se vsákl přebytečný tuk.
Vhodnou přílohou jsou brambory v různých úpravách, bramborové pyré nebo chléb.
Celková doba přípravy tohoto recepru trvá přibližně 1,5 hodiny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.