Ořecháče
Ideální pečivo, když na poslední chvíli zjistíme, že by bylo třeba ještě něco upéct. Ořecháče jsou rychlé, brzy měkké, bez mouky, nepřeslazené, zdravé a výborné! Navíc, letos se urodilo hodně ořechů a tímto receptem je velmi dobře využijeme.
Suroviny:
250 g mletých vlašských ořechů
150 g moučkového cukru
2 lžíce meruňkové zavařeniny
1–2 syrové bílky (podle velikosti)
1 lžíce silné kávy
jádra vlašských ořechů na ozdobu
Postup:
Mleté ořechy smícháme s cukrem, zavařeninou, s bílky a kávou. Vypracujeme těsto, které má konzistenci husté kaše.
Lžičkou tvoříme na plech, vyložený pečícím papírem, malé hromádky, které klademe od sebe. Musíme počítat s tím, že pečením nabudou. Každou hrudku ozdobíme kousky vlašských ořechů.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě při 160 °C do zlatova.
Mírně prochladlé ořecháče sloupneme z pečícího papíru a uložíme do krabice.
Toto pečivo je měkké za 3 dny.
Celková doba přípravy tohoto receptu trvá přiblině 1,5 hodiny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.