Masová haše s vejcem

Výhodně a výborně zužitkované masové zbytky, ze kterých se rázem stane velmi chutný pokrm. Je samozřejmě nutné, aby v hašé bylo více masa než pečiva.

Ingredience
  • 300 g vařeného masa (telecí, hovězí, vepřové) nebo zbytky pečení
  • 1–2 housky nebo rohlíky
  • 50 g másla
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • masový vývar
  • mletý pepř
  • sůl
  • 4 vejce

Ve studené vodě namočené housky nebo rohlíky vymačkáme a spolu s masem jemně umeleme.

Nakrájenou cibuli v rozpáleném másle osmažíme, zasypeme moukou a slabě osmahneme. Přidáme mleté maso s pečivem, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dobře promícháme. Za stálého míchání dusíme cca 20 minut.

Haši musí být vláčné a nelepivé. Do žádoucí hustoty můžeme přilít vývar.

Haši úhledně upravíme na talíř, navrch položíme sázené vejce.

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory sypané pažitkou či petrželkou, maštěné máslem, kyselá okurka.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.