Salát z červené řepy
Tento lahodný salát se hodí zejména k rizotu, zapečeným pokrmům nebo ho můžeme podávat samostatně s bílým pečivem.
Červená řepa je velmi zdravá: barvivo červené řepy rozšiřuje věnčité tepny a zpevňuje stěny vlásečnic. Povzbuzuje činnost žaludku a jater, aktivuje tvorbu červených krvinek, zbavuje střeva jedovatých látek.
Suroviny:
500 g vařené červené řepy
300 g kysané smetany
3 stroužky česneku
70 g jader vlašských ořechů
mletý pepř
sůl
Postup:
Vařenou a oloupanou červenou řepu nastrouháme na jemnější nudličky, přidáme utřený česnek, jádra ořechů, osolíme, opepříme a dobře promícháme s kysanou smetanou. V chladu necháme chvilku proležet.
Podáváme jako svačinu nebo lehkou večeři s bílým pečivem.
Celková doba přípravy tohoto salátu vám potrvá přibližně 15 minut (bez doby potřebné k uvaření řepy).
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka