Silvestrovské pomazánky

Pomazánky používáme na obložené chlebíčky, chuťovky, plníme jimi zeleninu či vejce, velmi dobře chutnají s bílým pečivem nebo chlebem. Jsou nedílnou součástí některých obložených mís.

Uherská pěna

Ingredience
  • 175 g uherského salámu
  • 200 g másla
  • 140 g taveného sýra

Změklé máslo a sýr vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme jemně mletý oloupaný uherský salám a dobře promícháme.

Játrová pěna

Ingredience
  • 300 g játrové paštiky (játrový sýr)
  • 150 g másla
  • cca 50 ml sladké smetany
  • mletý pepř, sůl

Změklé máslo vyšleháme do pěny a postupně přidáváme rozemletou paštiku. Na závěr osolíme a opepříme.

Šlehaný sýr Niva

Ingredience
  • 320 g sýra Niva
  • 150 g másla
  • cca 50 ml mléka

Sýr prolisujeme a spolu se změklým máslem vyšleháme do pěny. Podle potřeby postupně přiléváme mléko.

autor: Mirka Kuntzmannová | zdroj: Český rozhlas Plzeň

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.