Rybí filé se zeleninou a bramborami
Velmi jednoduchá příprava ryby. Tento recept je rychlý a chutný, navíc v něm využijeme i sezónní zeleninu. Pokrm, který je vhodný jako lehký letní oběd či večeře, který snadno připravíte i v páře.
- 400 g rybího filé
- 2 vyzrálá rajčata
- 1 paprika
- 100 g žampiónů
- 1 menší pórek
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce nastrouhaného sýra
- mletý pepř. sůl
- 500 g brambor
- 70 g másla
- 1 vrchovatá lžíce najemno nakrájených oblíbených bylinek (bazalka, petrželka, pažitka, tymián, saturejka)
Rybí filé omyjeme a osušíme. Použijeme-li mraženou rybu, nerozmrazujeme ji.
Zeleninu a houby očistíme a nakrájíme.
Rajčata a žampióny na plátky, papriku a pórek na kolečka.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky o síle cca 3 mm. Nové brambory neloupeme, necháme je ve slupce.
Rybu vložíme do pekáče, nebo zapékací mísy, osolíme, opepříme, potřeme rajčatovým protlakem a poklademe připravenou zeleninou a žampióny.
Brambory mírně osolíme a naskládáme kolem obložené ryby po obvodu nádoby. Podlijeme velmi malým množstvím vody, pokapeme rozpuštěným máslem, přiklopíme poklicí a ve středně vyhřáté troubě pečeme při 170 °C přibližně 35–40 minut.
Hotový pokrm vyjmeme, rozdělíme na porce a brambory posypeme strouhaným sýrem a najemno nakrájenými bylinkami.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka