Brownies s levandulí
Za dnešním receptem Apetýtu se vydáme do Lednice – do Burgr´s Clubu, kde nás mile pohostí a překvapí něčím voňavým a sladkým.
Lednicko-valtický areál je unikátní a to v každém ročním období, můžete zde zažít romantickou procházku v zámeckém parku a v letní sezóně třeba plavbu na lodi. Pojďme si společně připravit brownies s levandulí.
Budete potřebovat:
- 300 g kvalitní hořké čokolády
- 250 g másla
- 300 g třtinového cukru
- 5 vajec
- 120 g hladké mouky
- hrstku sušených levandulových květů
Postup:
- Nasekanou čokoládu a máslo rozpustíme za stálého míchání ve vodní lázni.
- Necháme mírně zchladnout a vmícháme cukr, vejce, mouku a levandulové kvítky.
- Vše nalejeme do menšího vymazaného plechu a vložíme do trouby rozehřáté na 170 stupňů.
- Pečeme asi 25 minut.
- Je důležité, aby střed zůstal vláčný.
- Na závěr můžeme polít čokoládovou polevou a posypat květy levandule.
Další inspiraci na gastro-výlety po jižní Moravě najdete na gourmetjiznimorava.cz.
Související
-
Pjery s tvarohem a povidlím
Za dobrým receptem se vypravíme do Bukovanského mlýna. Tady si dávají záležet na slovácké i staročeské kuchyni.
-
Koka sušenky
Dnes s apetýtovým receptem zamíříme do voňavé pražírny kávy, kde ji pro kávové gourmety čerstvě praží a servírují porotci baristických soutěžích.
-
Mrkvový dort
Co je lepší: káva, nebo víno? Sklenka nebo šálek? V podniku, kam vás vezmeme na rozhlasový výlet, našli balanc a podle něj i podnik v historickém centru Znojma pojmenovali.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.