Pikantní masové placičky
Pondělní Apetýt nabízí recept, který potěší milovníky pikantních chutí. Zároveň dodrží to, že bude recept odlehčeným a zdravým bodem vašeho jídelníčku. Masové pikantní placičky se totiž nesmaží, ale pečou v troubě.
Co budete potřebovat?
- 400 g mletého vepřového masa
- 2 vejce
- 2 cibule
- 6 středních brambor
- 4 stroužky česneku
- menší plechovku kukuřice
- olivový olej
- sůl, pepř, mletou červenou papriku, oregano, špetku chilli
Postup:
- V míse smícháme mleté vepřové maso a vajíčka.
- Přidáme brambory nastrouhané na jemném struhadle, cibulky nakrájené na malé kostičky a prolisované česnekové stroužky, přisypeme zcezenou kukuřici.
- Vše osolíme a dochutíme kořením, včetně pálivého chilli.
- Na plech vyložený pečícím papírem vytvoříme ze směsi menší placičky.
- Vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů a pečeme cca 35 minut.
- V polovině pečení obrátíme placičky a na závěr ještě potřeme trochou olivového oleje smíchaného se solí.
Tip: Servírovat můžete se zeleninovým salátem.
Související
-
Frittata s houbami a špenátem
V Apetýtu vás alespoň pomyslně zavedeme do Itálie. Máme pro vás totiž recept na pravou italskou omeletu.
-
Zelný závitek s hovězím masem
Dnešní recept Apetýtu bude pro milovníky masa, pracovat budeme s mletým hovězím.
-
Pečené kuře s jarní nádivkou
Pečené kuře si lidé spojuje s pohodou v kruhu rodinném. Dnešní Apetýt vám přináší recept na pečené kuře s jarní nádivkou. Říkáte si, že je to klasika?
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.