Bramborové pusinky
Jednoduché jídlo, které můžete použít jako přílohu nebo si ho dát samostatně – s dobrým dipem nebo zeleninovým salátem.
Středeční Apetýt vás naučí bramborové pusinky. Recept se v tomto období hodí i proto, abyste zpracovali staré brambory.
Budete potřebovat:
- 700 g brambor
- 1 vejce
- 1 lžíci másla
- ½ lžičky soli
- ¼ malé chilli papričky
- 1 lžíci nasekaných lístků petrželky
- 80 g strouhaného parmezánu
Postup:
- Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme, potom slijeme a rozšťoucháme na kaši.
- Přidáme sůl, máslo, vejce, parmezán a nakrájenou papričku s petrželkou.
- Vše dobře promícháme a necháme 20 minut vychladnout.
- Kaší naplníme zdobící sáček.
- Vyložíme plech pečícím papírem a na něj nastříkáme bramborové pusinky.
- Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 stupňů 25 minut, dokud pusinky nezezlátnou.
Související
-
Zelené řezy
Pondělní recept Apetýtu bude zelený, slaný, ale vypadat bude jako dezert. Zní to neuvěřitelně? Nenechte se zmást. Připravte si s námi zelené řezy!
-
Taštičky s houbami
Česko je houbařskou velmocí. Na jednu domácnost připadá podle zprávy ministerstva zemědělství v průměru 6 kilogramů nasbíraných hub ročně.
-
Pomazánka na krásu
Díky tomuto receptu možná zkrásníte. Nevěříte? Avokádová pomazánka skutečně podporuje krásnější pleť.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.