Pečená vinná klobása
Recept Apetýtu bude pro milovníky masa a gurmány. S následujícím jídlem si totiž musíte vyhrát, výsledek ovšem stojí za to.
Budete potřebovat:
- 600 g vinné klobásy
- 300 g kořenové petržele
- 200 g anglické slaniny
- 1 červenou papriku
- 5 stroužků česneku
- 100 ml bílého vína
- 5 lžic slunečnicového oleje
- hrst tymiánu
- sůl, pepř
Postup:
- Rozehřejeme troubu na 180 stupňů.
- Očištěnou a nakrájenou petržel restujeme na pánvi s třemi lžícemi oleje zhruba 5 minut.
- Poté přidáme nakrájenou slaninu a restujeme dozlatova.
- Přisypeme na proužky nakrájenou papriku a promícháme.
- Nakonec přidáme na plátky nakrájený česnek, krátce orestujeme a podlijeme bílým vínem.
- Necháme provařit a víno zredukovat, osolíme a opepříme a dáme do zapékací mísy.
- Vinnou klobásu nakrájíme na stejné dílky, zatočíme do kolečka a upevníme špejlí.
- Na rozehřátou pánev nalijeme dvě lžíce oleje a přidáme neobraný tymián.
- Na bylinku položíme stočenou klobásu a krátce ji opečeme z obou stran.
- Stejně připravíme i ostatní kusy.
- Poté je postupně vyskládáme na zeleninu a dopečeme v troubě zhruba 15 minut.
Tip: Recept se dá s malou obměnou použít i při grilování.
Související
-
Mandlová cibulačka
Za dnešní polévkou se vypravíme do Francie. V zemi galského kohouta je to pochoutka tradiční, snad pro svoji snadnou přípravu i jedinečnou chuť. Oblíbená je však i v Asii.
-
Moravský králík
Králík byl a je tradičním jídlem. Jak ho připravit, aby maso bylo šťavnaté? Apetýt vám poradí! Nabízíme recept, a to hned pro velkou rodinu.
-
Chilli con carne
Za apetýtovým receptem se vydáme do Čejkovic, kde to voní po bylinkách. Venkovní areál má svoji Bylinkovou zahradu svaté Hildegardy i s vyhlídkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka