Plněné papriky pečené
Je doba paprik, které se dají v současné době koupit za přijatelnou cenu. Využijme toho a připravme si papriky jinak než v leču nebo plněné v rajské omáčce. Pro ještě lepší a pikantnější chuť vybereme papriky, které trochu pálí, nebo přidáme k plněným paprikám feferonku.
Suroviny:
6 čerstvých paprik
1 cibule
2 lžíce sádla nebo oleje
1 středně velká cibule
1 polévková lžíce sádla
100 g nastrouhaného tvrdého sýra
petrželka
na náplň:
500 g mletého masa ( ½ hovězí, ½ vepřové)
100 g vařené rýže nebo pohanky
1 lžíce plnotučné hořčice
1 vejce
špetka cukru
mletý pepř
sůl
Postup:
Vydlabané, omyté a osušené papriky naplníme masovou směsí, připravenou důkladným promícháním mletého masa, vařené rýže nebo pohanky, vejce, hořčice, pepře, cukru a soli. V kastrole rozpálíme tuk a zpěníme na něm na plátky nakrájenou cibuli. Do tohoto základu vložíme naplněné papriky, mírně podlijeme vodou a podusíme zhruba 20 minut. Potom nádobu s paprikami vložíme do středně vyhřáté trouby a bez pokličky zapékáme asi 20 minut. Před dokončením posypeme pokrm nastrouhaným sýrem a ještě chvíli zapečeme. Upečené papriky zdobíme petrželkou. Příloha: vařené nebo pečené brambory, chléb, saláty z čerstvé zeleniny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka