Rozlítlí ptáčci podle posluchačky Radmily
Posluchačka Radmila z Valašského Meziříčí nám poslala recept, který u nich v rodině patří k velmi oblíbeným. Dokonce mu mužská část rodiny říká „jídlo králů“.
Budete potřebovat:
- 5 ks hovězích nebo vepřových plátků
- 2 párky
- kousek slaniny
- 4 vejce natvrdo
- 5 sterilovaných okurek
- 1 velkou cibuli
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- sůl a pepř
Postup:
- Naklepané plátky hovězího masa okořeníme pepřem, osolíme a potřeme hořčicí.
- Na sádle nebo oleji spolu s kostičkami anglické slaniny necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso, které zprudka opečme z obou stran.
- Nalijeme vývar, přidáme lžíci hořčice, koření, zamícháme a maso dusíme doměkka.
- Maso vyjmeme a do omáčky přidáme nakrájené párky, nakrájená vejce na kolečka, okurky na kostičky a mírně zahustíme omáčku, poté vložíme do horké omáčky maso a prohřejeme.
- Servírujeme s těstovinami, rýží nebo knedlíkem. A když nemáme ani jedno, stačí krajíc čerstvého chleba.
Související
-
Tuňákové muffiny
V Apetýtu pro vás máme tip na něco opravdu lehkého. K duhu vám to možná přijde právě po dnech hojnosti, které vás během vánočních svátků čekají.
-
Božská kuřecí křidélka
Středeční recept vás naučí jídlo, se kterým zabodujete u dospělých, ale i u dětí.
-
Krkovička v ostrém leču
Vyzkoušejte pikantní krkovičku v leču podle manželů Senohrádkových. Jejich jídla jsou chutná, provařená a zároveň jednoduchá.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka