Rozpadají se vám vanilkové rohlíčky? Vylepšete je snadnými tipy

Naservírované vanilkové rohlíčky

Pokud chcete připravit vanilkové rohlíčky, které budou držet pohromadě, dejte si pozor především na kvalitu oříšků. Ať už používáte vlašské, lískové nebo mandle, nesmí být příliš vyschlé. Neměly by totiž dostatečné množství tuku a ztratily by pojivost.

Když zaděláte těsto a vidíte, že se drobí, můžete přidat buď žloutek, nebo kousek tuku, ale nikdy z těsta, které se rozpadá, nepečte! Upečení nepomůže a nebude to lepší. Musíte napravit syrové těsto a lépe ho zpracovat.

Pokud se vám těsto nedaří, použijte formičky na vanilkové rohlíčky. Když je nebudete tvarovat ručně, může to výsledné cukroví také trochu zachránit.

Pavlína Berzsiová

Vyučila se cukrářkou, vystudovala potravinářskou průmyslovku, pracovala například v restauraci Pelikán. Věnuje se restaurační cukrařině. V roce 1992 nás půl roku reprezentovala na Expo 92. Je členkou Asociace kuchařů a cukrářů. Získala mnoho medailí. V letech 1992 – 2000 byla členkou Národního týmu kuchařů a cukrářů. Sama asociace ji ocenila v roce 1997 medailí Magdaleny Dobromily Rettigové.

Pavlína Berzsiová je autorkou několika kuchařek pro cukráře a budoucí mistry dortů a zákusků, zájemce v cukrařině také vzdělává. Za svůj život upekla více než 5 000 svatebních dortů a tvrdí, že „s chutí snědený moučník je pro mě stále největší odměnou“.

Pavlína Berzsiová