Ski areál v Olešnici nabízí skvělé podmínky po celou sezónu. Vítá začátečníky i zdatnější lyžaře

7. leden 2022

Na samém severu Jihomoravského kraje, v Olešnici na Blanensku, se nachází rodinný lyžařský areál. Přestože není položený ve vysoké nadmořské výšce, nabízí skvělé lyžařské podmínky po celou sezónu. K dispozici jsou dva vleky, dvě sjezdovky, restaurace, servis i škola pro začátečníky. K tomu dětský vlek a parkoviště. Technický sníh umožňuje lyžování až do jara.

Přeměna stráně za městem Olešnice v lyžařský areál začala roku 2006. Její vlastníci postupně vybudovali zázemí, vleky a umělé zasněžování. Dnes si tak na své přijdou jak zdatní lyžaři, tak i začátečníci. "Snažíme se ke všem přistupovat přátelsky a vstřícně, aby byli všichni spokojení,“ říká majitel areálu Lubomír Rek.

Lyžaři si mohou vybrat ze dvou sjezdovek, modrou o délce 500 metrů nebo červenou dlouhou 550 metrů. K vyvezení nahoru slouží dva vleky. Klasická poma a dvojkotva. Hlavním benefitem je bezpečnost. Svah je široký a přehledný. Jeho sklon ocení začátečníci, ale je dostatečný i pro zdatnější lyžaře.

Pro děti a úplné nováčky na lyžích je určen mírný tréninkový svah, který je od hlavního svahu oddělený provozní budovou. Nehrozí tedy žádné kolize mezi rychlými lyžaři a začátečníky. Zde je v provozu zdarma malý dětský vlek.

Malý dětský vlek je zdarma

Servis a česká kuchyně

Zázemí poskytuje hlavní budova s restaurací, dětským koutkem a toaletami. Ve stravovacím zařízení si přijdou na své milovníci klasické české kuchyně, ale nechybí ani párek v rohlíku nebo horký čaj. K dispozici je také profesionální servis lyžařské výstroje a ti, kteří nechtějí investovat do vlastního vybavení, mohou využít půjčovnu lyží a snowboardů. Dětem a začátečníkům se v Olešnici věnují profesionální instruktoři.

Ski areál Olešnice je vybaven moderním zasněžovacím systémem, díky kterému vydrží dobré podmínky pro lyžování od prosince až do března. Přímo u svahu nejsou žádné ubytovací kapacity, nejbližší možnost je přibližně 300 metrů, další pak v Olešnici. Je zde ale prostorné parkoviště. Provozní doba je obvykle od 9 do 20 hodin, o víkendech je otevřeno už od 8 hodin.

Sjezdovka je přehledná a dostatečně široká
Spustit audio