Světlana Nálepková: Je možné, že Mimtrio se ještě někdy na chvíli vrátí na scénu

16. září 2019

Herečka Světlana Nálepková přiznala, že stála za rozpadem Mimtria, protože se chtěla věnovat muzikálu a činohře, které vystudovala. Životní trable ji přivedly ke studiu východních filozofií. Exceluje v představení o šansoniérce Edith Piaf, se kterým jezdí po celé republice. A nově ji diváci mohou vídat ve slavném muzikálu Čarodějka v Goja Music Hall na pražském holešovickém Výstavišti. O tom všem si povídala s Lubošem Xaverem Veselým.

Členkou známého pantomimického seskupení Mimtrio byla Světlana Nálepková deset let. „Udělali jsme spoustu práce a pak najednou nastal čas na změnu. Chtěla jsem dělat činohru a muzikál. Navíc jsme měli trochu ponorkovou nemoc a vloudily se nám do toho i mezilidské problémy,“ říká ke konci jedné éry.

Po letech se svým bývalým manželem Michalem Nesvatbou a třetím členem Mimtria Václavem Upírem Krejčím sešli na svatbě dcery Pepiny, která si přála jako svatební dar živé představení Mimtria, protože ho sama nikdy naživo neviděla. „Všichni tam lehli, a tak jsme začali přemýšlet o vzpomínkovém turné. Nakonec na něj nedošlo. Ale říkala jsem si, že bychom to mohli na nějaké výročí ještě zkusit, dokud jsme ještě všichni fyzicky v pohodě,“ usmívá se zpěvačka.

V současné době se věnuje především muzikálům. Velkou chválu sklízí zejména za představení Milovat k smrti věnovanému šansoniérce Edith Piaf. „Hráli jsme ho dvanáct let v Divadle Radka Brzobohatého, odkud jsme byli loni odejiti, a tak s ním teď objíždíme celou republiku. Ale od prosince bychom měli mít nové angažmá v divadle Image na Národní třídě,“ zve zájemce na netradičně zpracované představení Světlana Nálepková.

Její nejnovější rolí je ale zlá profesorka Morrible ve slavném americkém muzikálu Čarodějka, který měl v polovině září premiéru v Goja Music Hall na pražském holešovickém Výstavišti. „Je tam živý orchestr, což je skvělé. Ale vzhledem k tomu, že je v patře za jevištěm, tak my herci na něj nevidíme a dirigenta sledujeme jenom na obrazovce v hledišti. Takže je poněkud složité ho sledovat,“ vysvětluje Světlana Nálepková.

Buddhismus není náboženství, ale filozofie

Světlana Nálepková se vedle zpěvu a herectví věnuje i osobnímu rozvoji. Zajímají ji především východní nauky a filozofie. I proto jezdí opakovaně do Himálaje, kde se začala zajímat o buddhismus. „Potkala jsem se tam s učitelem buddhismu, který lidi učí zacházet se svými emocemi, ukazuje jim, jak žít v harmonii a prožívat šťastnější život,“ říká zpěvačka. Sama prý díky tomu nyní žije mnohem šťastnější život než dřív.

Co dalšího jí cesty do Himálaje přinesly a co nového v souvislosti s nimi chystá, se dozvíte, když si poslechnete celý záznam rozhovoru s Lubošem Xaverem Veselým.

Spustit audio