Těstovinový salát
Velmi dobrý salát, vhodný pro letní dny. Je osvěžující a jeho příprava nedá moc práce. I když sníme velkou porci, nemusíme mít výčitky svědomí, že bychom přibrali nějaké to deko navíc. Naopak.
Suroviny na šest porcí:
350 g těstovin
100 g šunky (šunku můžeme nahradit tuňákem ve vlastní šťávě nebo v oleji)
100 g tvrdého sýra
3 menší různobarevné papriky
1 malý pórek
150 g sterilované kukuřice
1 lžíce majonézy
1 lžíce kvalitního oleje
1 lžíce bílého jogurtu
mletý pepř
sůl
na ozdobení: např. bylinky, olivy, plátky natvrdo uvařených vajec, …
Postup:
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Potom je slijeme a necháme dobře okapat. Okapané pokapeme olejem a promícháme.
Papriky rozřízneme, zbavíme je stopek a jadérek, opláchneme a osušíme.
V míse promícháme majonézu a bílý jogurt. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku a sýr, sterilovanou kukuřici, na tenké nudličky nakrájené papriky, na tenká kolečka nakrájený pórek a okapané těstoviny. Vše opatrně promícháme, podle chuti osolíme a opeříme.
Salát podáváme vychlazený, ozdobený olivami, bylinkami, plátky natvrdo uvařených vajec apod.
Příprava tohoto salátu vám potrvá maximálně 50 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka