Úterní Noční linka: Změna, která zlepšila můj život

21. prosinec 2021

Dokázali jste někdy udělat ve svém životě změnu, která váš život pozitivně ovlivnila, i když se zpočátku mohla třeba jevit jako nechtěná, nebo velmi pro vás obtížná? Jaká změna to byla? A co vás k ní přimělo?

Co se vám vybaví v mysli jako první, když se řekne slovo „ZMĚNA“? A jaké pocity při tom máte? Zkušenosti z psychologické praxe často ukazují, že si většina lidí se slovem „změna“ spojuje spíše něco nechtěného, či přímo negativního, byť tomu tak není vždy a u každého. Změny k nám ale patří a život přináší každému z nás mnoho změn.

Některé jsou vítané, jiné naopak nikoliv. Každá změna v našem životě vyžaduje určité množství psychické energie, někdy i fyzické, abychom se s ní dokázali vypořádat. Tato vydaná energie se nám ale může mnohonásobně vyplatit a to hlavně tehdy, pokud se pro onu změnu ve svém životě, rozhodneme vědomně.

Dokázali jste i vy někdy ve svém životě udělat vědomou změnu, ať už v jídelníčku, v denních návycích a rituálech, v pohybových aktivitách, nebo to byla změna takzvaně životní, jako je odchod od partnera, změna zaměstnání, které vás vyčerpávalo, či změna bydliště? A dokázala tato změna, pro kterou jste se vědomě rozhodli, pozitivně ovlivnit váš život?

autor: zos
Spustit audio