Vařit maso do změknutí je někdy úkol na celé hodiny. Zkuste to trochu urychlit
Dnes si budeme povídat o přípravě masa.
Pokud se ho chystáte vařit, vždy jej vkládejte do studené vody. Jedině tak se bude vařit stejnoměrně. Hovězí maso rychleji změkne, když do vody přidáte dvě lžíce octa.
Chcete-li péct starší drůbež, třeba slepici nebo husu, nejdříve je trochu povařte a teprve potom dejte péct. S jistotou změknou. Hovězí a skopové maso bude měkčí, když ho při dušení podlijete dvěma lžícemi červeného vína.
A pokud chcete mít na drůbeži krásnou křupavou kůrčičku, potřete jej slabou vrstvou medu, nebo jen zlehounka posypte moučkovým cukrem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.