Vláčná buchta s jablky
V Apetýtu potěšíme ty z vás, kteří máte rádi vláčné buchty. V létě můžete pro jejich pečení využít třeba cukety. V zimě nám zase poslouží jablka.
Co budete potřebovat?
- 1/2 kg polohrubé mouky
- 1/2 kg nahrubo nastrouhaných jablek (nebo cukety)
- 30 dkg cukru krupice
- 250 ml mléka
- 1,5-2 dcl oleje
- 2 vajíčka
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíci kakaa
- větší hrst rozinek a na drobno nasekaných vlašských ořechů
Postup:
- Smícháme mouku a prášek do pečiva.
- Poté rozšleháme vejce, cukr a mléko.
- Následně přidáme mouku s práškem do pečiva a ostatní ingredience a vše dobře promícháme.
- Pečeme asi 30 až 45 minut.
Související
-
Jablíčkový makovec
Připravte si s Apetýtem jablíčkový makovec. Recept je jednoduchý v tom, že změříte vše na hrníčky, takže hurá do toho!
-
Cuketové koblížky
Stejně jako v minulém týdnu i v dnešních apetýtových receptech saháme po cuketách. V kuchyni jsou neuvěřitelně variabilní.
-
Šťavnatý koláč bez mouky
V pátečním Apetýtu jsme pro vás vybrali tip na koláč z jablek a máku bez mouky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://regiony.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/4247ad974925176a3765341e86733918.jpg?itok=ZPQ_6MMg)
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka