Výlet lodí po Vltavě z Prahy na Slapy nabízí spoustu zážitků. Od krásné okolní přírody až po koupání

7. červenec 2019

Pokud v letošním parném létě toužíte být co nejvíc u vody, můžete se z Prahy vydat historickým kolesovým parníkem jménem Vltava na Slapskou přehradu. Od roku 2013 je zapsán jako kulturní památka České republiky a je to nejstarší a nejkrásnější parník, který se dosud aktivně používá pro dopravu. Vybavení je původní a pasažéři mají během jízdy k dispozici plný komfort. Včetně lodní restaurace a několika salónů, kam je možné se schovat před nepříznivým počasím.

Trase z Prahy na Slapskou přehradu říkají vodáci „Královská cesta“, neboť má neuvěřitelné kouzlo. Na cestě loď zdolává nejhlubší plavební komoru na našem území, projíždí soutokem Vltavy se Sázavou a za Štěchovicemi proplouvá divokou přírodou, kde kdysi bývaly obávané Svatojánské proudy. Při plavbě kolem nejstarší trampské osady Ztracenky zažijete pravou atmosféru kamarádství, které spojuje vodáky. Parník Vltava je tu každý víkend netrpělivě očekáván. Střílí se tu do vzduchu na počest jeho příjezdu a vzájemné zdravení a mávání nebere konce.

Plavba z Prahy na Slapy trvá přibližně čtyři hodiny, přesto neuvěřitelně rychle uteče. Jde o celodenní výlet, který nabízí množství zajímavostí a zážitků. A během přestávky u Slapské přehrady i možnost koupání a procházky v krásné přírodě. Odjezd je každou sobotu a neděli v 8:30 z Rašínova nábřeží v Praze, kam se loď po celodenním putování vrací přibližně v 18:00.

Plavba historickým kolesovým parníkem Vltava nabízí ale zároveň i autentický zážitek cestování v luxusu. Byl vyprojektován v polovině 30. let 20. století v rámci série čtyř luxusních parníků, které svým vzhledem i honosným interiérem ve stylu Orient Expresu reprezentovaly vysokou úroveň tehdejšího československého průmyslu. A tak je už samotné cestování nezapomenutelným zážitkem.

Spustit audio