Vyšperkujte chuť jahodové marmelády a přidejte do ní rebarboru, doporučují Babské rady
Abyste nemuseli nést nepříjemné důsledky konzumace jahod, jako je osypání, stačí, když jahody smícháte s medem nebo smetanou. Pokud se pustíte do jahodové marmelády, vězte, že její chuť vylepší rebarbora.
Věděli jste, že lesní jahody mají vliv i na krásu? Masku proti vráskám připravíte tak, že rozmačkáte lesní jahůdky na kaši a tu poklepáváním prstů nanášíte na krk a obličej. Necháte působit alespoň 20 minut. S chudokrevností pomáhá popíjení čaje z listů lesních jahod.
A pokud se jahod nemůžete nabažit, připravte si jahodovo-malinové nanuky: 200 g jahod smícháte se 400 g malin, rozmixujete a necháte zamrazit. Tahle studená pochoutka zažene žízeň, osvěží a kombinace malin a jahod pomůže i proti případnému pálení žáhy.
Související
-
Urodilo se vám? Vyzkoušejte pět receptů vonících jahodami
Jahody červenají a vykouzlit se z tohoto sladkého ovoce dají s trochou práce velké dobroty. Vyzkoušejte některý z našich receptů.
-
Osm jahod dodá víc vitaminu C než pomeranč, navíc ochraňují před řadou typů rakoviny
Vynikající letní ovoce je dárcem životní síly a energie. Již ve středověku se jahody používaly k lékařským účelům. Staří Římané věřili, že pomáhají při různých obtížích.
-
Jahody jsou ovoce královské a ovoce lásky. Čas na tvarohové knedlíčky s omáčkou z jahod je tu
Krásu, vůni a chuť skvostných jahodových plodů bychom mohli opěvat donekonečna. Jen botanik ale ví, že skutečnými plody jahody jsou mrňavá zrníčka - nažky na povrchu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.