Západočeští rybáři budou nově obhospodařovat přes 400 hektarů rybníků

9. březen 2024

Rybníky pronajaté od Rybářství Třeboň budou sloužit zčásti k chovu ryb a zčásti jako rybářské revíry. Jedná se o vodní nádrže bývalého Rybářství Mariánské Lázně.

„Rybáři budou moci využívat 10 rybníků o celkové výměře 70 ha. V ostatních nově získaných nádržích budeme chovat ryby, které následně do těchto rybářských revírů vysadíme. Půjde o pestrou škálu ryb od kapra přes štiku, candáta, ale i některé reofilní druhy ryb,“ informuje Hynek Dort, rybářský technik ze Západočeského územního svazu Českého rybářského svazu.

Na nových rybářských revírech bude platit západočeská i celosvazová povolenka k lovu ryb. „Informace o zahájení lovu ryb a vysazování ryb do těchto revírů budeme průběžně zveřejnovat na našich webových stránkách www.crsplzen.cz. Jsou to mimopstruhové revíry,“ doplňuje rybářský technik.

Nový pstruhový revír na Karlovarsku

Jeden pstruhový revír, rybník Kolová u Karlových Varů o výměře 3,8 ha, pak Západočeský územní svaz Českého rybářského svazu koupil od své místní karlovarské organizace. „Doteď byl jejím chovným rybníkem,“ říká Hynek Dort, „od letošního roku mohou rybáři se pstruhovou povolenkou lovit i tady. Pstruhová sezóna začne 16. dubna, o zpřístupnění tohoto revíru budeme také informovat na našem webu.“

Pokud do západních Čech zavítáte jen na přechodnou dobu, např. o dovolené, a budete chtít na nových revírech rybařit, máte možnost. „S celosvazovou povolenkou bez problémů. Jestliže ji nemáte, můžete si koupit hostovací povolenku. Ta je desetidenní nebo roční, cenově zvýhodněná,“ uzavírá rybářský technik Hynek Dort.

Spustit audio