Balzamikový ocet se hodí do salátů. V Itálii ho i popíjí
Balzamikový ocet pochází z italské Modeny. Získává se několikaletým stárnutím zralého moštu, který pochází z nejkvalitnějších hroznů odrůd Lambrusco a Trebbiano. V dřevěných sudech z balsámové jedle zraje nejméně dvanáct let. Čím je balzamikový ocet starší, tím hustější má konzistenci a jeho chuť sládne.
Kvůli intenzivní chuti stačí balzamikový ocet používat po kapkách. Ty nejstarší se v Itálii popíjejí jen tak s ledem. Název balsamico se údajně zrodil počátkem 17. století v Modeně. Nazývala se tak tinktura z vinného octa.
Víte, jaké ovoce se podává s balzamikovým octem jako dezert?
a) jablka – SMS ve tvaru POCHOUTKY A
b) jahody – SMS ve tvaru POCHOUTKY B
Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.
Vítěz získá nůž a nůžky na bylinky od společnosti Zepter spolu s velkým balíčkem koření Kotanyi v hodnotě 500 korun.
Soutěžíme do úterní půlnoci – 9. února 2016!
Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.