Čočka z Puy se pěstuje bez hnojení a chemie
Francouzské čočce z Puy se říká kaviár chudých. V syrovém suchém stavu má zelenou barvu, ale vařením zhnědne jako česká čočka. Nerozvaří se, je křehká a pevná, má vynikající chuť. Nemusíte jí ani předem namáčet, stačí ji přelít studenou vodou, přivést k varu a za 25 minut je měkká.
V oblasti Puy se dodnes čočka pěstuje postaru. Na 2 500 hektarech ve výšce 600-1 200 metrů roste bez hnojení a chemie.
Víte, proč by se měla čočka jíst na Nový rok?
a) abyste byli zdraví – SMS ve tvaru POCHOUTKY A
b) aby se vás držely peníze – SMS ve tvaru POCHOUTKY B
Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.
Vítěz získá roční předplatné časopisu Gurmet na rok 2016.
Soutěžíme do úterní půlnoci – 29. prosince 2015!
Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.