Čtvrtek: Když jde o život...

8. únor 2018

Šlo vám někdy o život? Víte o někom, kdo vám život zachránil? Zachránili jste život někomu vy? Zažili jste situaci, kdy jste se opravdu báli o svůj život, nebo jste se už pomalu se životem loučili? Dostali jste se do nepříjemné situace, kritické chvíle, kdy byla rozehrána hra o to nejcennější, co každý z nás má? Ztratili jste někdy kontrolu nad svým životem až tak, že se vám nechtělo žít?

Jsou situace, do kterých se člověk dostane, ani neví jak. Říká se, že když nejde o život, jde o nic. Ale co když o život jde? Své o tom vědí ti, kteří o život bojovali. Byli třeba v nesprávnou dobu na nesprávném místě. Stali se účastníky nějaké situace, rvačky, dopravní nehody, nebo jim selhalo zdraví natolik, že otázka života a smrti byla otázkou minut.

Někdy zasáhne jiný člověk a pomůže, jindy zasáhne vyšší vůle. Šlo někdy o život vám, nebo někomu z vašich známých. V jaké situaci? A díky čemu, nebo komu, jste vyvázli?

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.