Čtyři druhy masa a spoustu zeleniny. Uvařte opravdu silnou polévku
Možná se vám tato polévka může zdát trochu přemrštěná v množství použitých surovin. Ale až ji uvaříte a ochutnáte, zjistíte, že je velmi lahodná. Všeho je v ní tak akorát.
- 500 g zadního hovězího masa
- 250 g vepřového srdce
- 100 g vepřových jater
- 120 g uzeného bůčku
- 250 g kořenové zeleniny
- květák, pór, kapusta
- sůl
Omyté maso, srdce a játra vložíme do většího hrnce, zalijeme vodou a pomalu vaříme téměř doměkka. Potom přidáme očištěnou zeleninu, osolíme a dovaříme. Když je vše měkké, maso vyjmeme, část ho nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Tato silná polévka nás postaví na nohy. Vhodná je během celého roku. Vždyť ne nadarmo se říká, že polévka je grunt.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.