Karlovarské lázeňské lesy obývají strašidla. Připomínají dětem, jak se mají v lese chovat

6. červen 2020

Karlovarské lázeňské lesy jsou ideálním místem pro procházky. Vede jimi celá řada vycházkových tras a jedna z nich je oblíbená především mezi malými návštěvníky. Je to totiž stezka plný vlídných strašidel, která dětem připomíná, jak se mají správně chovat při pobytu v lese.

Lázeňské lesy jsou proslulé svými turistickými cestami a také vyhlídkami. V nejbližším okolí Karlových Varů jich najdete hned několik. Jednou z nich je i Goethova vyhlídka vysoká 42 metrů. Na Výšině věčného života stojí už od roku 1889. Pro návštěvníky je otevřena v sezóně pouze o víkendech. Kdykoli je ale možné navštívit kouzelnou stezku plnou strašidel, která vznikla v jejím okolí.

Na nenáročném dvoukilometrovém okruhu najdete celkem dvacet zastavení. Každé z nich představuje jedno originální strašidlo. V blízkosti každého strašidla si na informační tabuli můžete navíc přečíst poučnou pohádku. Foukatán větrný, Bleskava hromovitá, Popelavka plápolivá a další postavy v ní připomínají dětem, jak by se měly nebo neměly v lese chovat.

Iveta Adamcová z Lázeňskýc lesů na stezce dětem připomíná správné chování v lese

Návrhy strašidel připravili žáci ze základní školy Libušina v Karlových Varech. Ty pak následně graficky zpracovaly Marie Scheerbaumová s Kamilou Žilčákovou. Příběhy k nim napsala Hana Krejčová. Stezka je přístupná celoročně a zvládnete ji i s menšími dětmi. Není však vhodná pro kola, odrážedla nebo kočárky, protože vede přírodním terénem.

Spustit audio