Kuřecí roládky
V Apetýtu připravujeme jídla pro malé strávníky. Potěší děti i vnoučata, ale určitě zachutnají celé rodině. Připravte si s námi kuřecí roládky.
Budete potřebovat:
- 2 kuřecí prsa
- 1 mozzarellu
- 1 lžíci másla
- 250 ml vývaru
- 150 ml smetany ke šlehání
- půl lžíce mouky a másla na jíšku
- 2 lžíce rajského protlaku
- čerstvou bazalka
- sůl
Postup:
- Kuřecí prsa rozřízneme na plátky a naklepeme, osolíme a potřeme protlakem, poklademe na kostičky nakrájenou mozarellou a posypeme bazalkou. Zarolujeme a zajistíme párátky.
- V pánvi rozpustíme máslo a roládky po všech stranách opečeme. Podlijeme vývarem a pod pokličkou podusíme.
- Hotové roládky vyjmeme a uchováme v teple.
- Z másla a mouky na pánvi vyrobíme jíšku a zalijeme ji smetanou, krátce povaříme, dochutíme solí.
- Nakonec odstraníme párátka a rolky nakrájíme na plátky. Na talíři je přelijeme připravenou smetanovou omáčkou. Ideální přílohou jsou v tomto případě těstoviny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.